Norsk Ullgris DA
Lonzino, øko
990 NOK
a product by Nova Manus®
87 Følgere
Tilbyr: Hente
Åpningstider: Ta kontakt
Norsk Ullgris DA tilbyr økologisk kvalitetskjøtt av Mangalica ullgriser produsert på dyrenes og naturens premisser. Produksjonen er Debiosertifisert og Dyrevernmerket. Alle våre produkter og råvarer som brukes i våre produkter er økologiske. Våre varer er ikke nitrittbehandlet eller tilsatt kunstige tilsetningsstoffer. Norsk Ullgris DA er et samarbeide mellom gårdene Østre Pavestad gård i Hemnes, Aurskog-Høland og Nordre Ilen gård i Askim, Indre Østfold. Eierne er Petter Simonsen fra Østre Pavestad gård og Jon André Sørensen, Jon Sørensen og Anne-Lise Wiik Sørensen fra Nordre Ilen gård. Mangalica ullgris utvikler et mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrikt. Fettet inneholder en stor prosent umettede fettsyrer og oljesyre. Vi forer våre Mangalica ullgriser med valset økologisk urkorn og økologisk kraftfor uten soya. De har alltid tilgang på gras enten i rundballer eller ferskt. Våre Mangalica ullgriser har tilgang til utebeite hele året. De har sine soveplasser i hus med rikelig halm. Ullgrisene velger ofte å ligge ute og koser seg på gode plasser med halm. Vi slakter våre dyr på Hafjell slakteri. Det er et lite slakteri hvor sikkerhet om god dyrevelferd sikres. Vi kjører dyrene selv med egen livdyrhenger til slakteriet. Med kamera i hengeren kan vi følge med på dyrene hele veien til slakteriet. Der blir dyrene fulgt av hengeren av oss til de er plassert i egen binge. Dyrene avlives uten bruk av gass. Ved å gjøre det på denne måten unngår dyrene stress. Mangalica ble oppført som egen rase i Ungarn i 1927. Rasen er krysset av flere lokale svineraser fra Kroatia, Serbia og fra Ungarn, forløperen har aner tilbake til 1830-tallet. Navnet Mangalica kommer fra serbokroatisk mangala svinija, 'velfødd gris' eller mangulica, mangulac, 'småfeit'. Rasen har mye spekk og bust og blir gjerne kalt ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også ullgris saktere. Den er ikke slakteklar før den er ca 12 - 16 mnd. gammel. En høy prosent av skrotten utgjør fett noe som er særpreget på denne rasen. Våre salgskanaler er primært REKO-ringer på Østlandet, egen nettbutikk og LocalFood.
Norsk Ullgris DA
Lonzino, øko
990 NOK
Norsk Ullgris DA
Cacciatora, øko
190 NOK
Norsk Ullgris DA
Salsiccia, øko
190 NOK
Norsk Ullgris DA
Pepata øko
190 NOK
Norsk Ullgris DA
Wienerpølser, øko
230 NOK
Norsk Ullgris DA
Tomat & Basilikumpølser, øko
95 NOK
Norsk Ullgris DA
Ramsløkpølser, øko
95 NOK
Norsk Ullgris DA
Bratwürst, øko
95 NOK
Norsk Ullgris DA
Svinekjake, øko
310 NOK
Norsk Ullgris DA
Flatbiff, øko
440 NOK
Norsk Ullgris DA
Flatbiff i skiver, øko
440 NOK
Norsk Ullgris DA
Grytekjøtt, øko
245 NOK
Norsk Ullgris DA
Indrefilet, øko
600 NOK
Norsk Ullgris DA
Nakkekoteletter u/ben, øko
490 NOK
Norsk Ullgris DA
Ister, øko
160 NOK
Norsk Ullgris DA
Spekk, øko
100 NOK
Norsk Ullgris DA
Kraftbein, øko
80 NOK
Norsk Ullgris DA
Knoke, naturell, øko
230 NOK
Norsk Ullgris DA
Knoke, bøkerøkt, øko
280 NOK
Norsk Ullgris DA
Salami Rustico, øko
270 NOK
Norsk Ullgris DA
Fiocco, øko
1200 NOK
Norsk Ullgris DA
Cacciatorini Rustico, øko
90 NOK
Norsk Ullgris DA
Capocollo, øko
1200 NOK
Norsk Ullgris DA
Guanciale, øko
690 NOK
Norsk Ullgris DA
Panchetta, øko
690 NOK
Norsk Ullgris DA
Skinkestek, øko
440 NOK
Norsk Ullgris DA
Juleskinke, øko
450 NOK
Norsk Ullgris DA
Innmatpølser, øko
150 NOK
Norsk Ullgris DA
Medisterpølser, øko
150 NOK
Norsk Ullgris DA
Medisterkaker, øko
180 NOK
Norsk Ullgris DA
Sylte, øko
580 NOK
Norsk Ullgris DA
Ullgrisribbe, øko
440 NOK
Norsk Ullgris DA
Gårdsutsalg Nordre Ilen gård
0 NOK