a product by Nova Manus®

Norsk Ullgris DA

Norsk Ullgris DA tilbyr økologisk kvalitetskjøtt av Mangalica ullgriser produsert på dyrenes og naturens premisser. Produksjonen er Debiosertifisert og Dyrevernmerket. Alle våre produkter og råvarer som brukes i våre produkter er økologiske. Våre varer er ikke nitrittbehandlet eller tilsatt kunstige tilsetningsstoffer. Norsk Ullgris DA er et samarbeide mellom gårdene Østre Pavestad gård i Hemnes, Aurskog-Høland og Nordre Ilen gård i Askim, Indre Østfold. Eierne er Petter Simonsen fra Østre Pavestad gård og Jon André Sørensen, Jon Sørensen og Anne-Lise Wiik Sørensen fra Nordre Ilen gård. Mangalica ullgris utvikler et mørkt kjøtt med en unik marmorering, samt kvalitetsspekk. Kjøttet er veldig smaksrikt. Fettet inneholder en stor prosent umettede fettsyrer og oljesyre. Vi forer våre Mangalica ullgriser med valset økologisk urkorn og økologisk kraftfor uten soya. De har alltid tilgang på gras enten i rundballer eller ferskt. Våre Mangalica ullgriser har tilgang til utebeite hele året. De har sine soveplasser i hus med rikelig halm. Ullgrisene velger ofte å ligge ute og koser seg på gode plasser med halm. Vi slakter våre dyr på Hafjell slakteri. Det er et lite slakteri hvor sikkerhet om god dyrevelferd sikres. Vi kjører dyrene selv med egen livdyrhenger til slakteriet. Med kamera i hengeren kan vi følge med på dyrene hele veien til slakteriet. Der blir dyrene fulgt av hengeren av oss til de er plassert i egen binge. Dyrene avlives uten bruk av gass. Ved å gjøre det på denne måten unngår dyrene stress. Mangalica ble oppført som egen rase i Ungarn i 1927. Rasen er krysset av flere lokale svineraser fra Kroatia, Serbia og fra Ungarn, forløperen har aner tilbake til 1830-tallet. Navnet Mangalica kommer fra serbokroatisk mangala svinija, 'velfødd gris' eller mangulica, mangulac, 'småfeit'. Rasen har mye spekk og bust og blir gjerne kalt ullgris her i Norge. Som alle gamle husdyrraser vokser også ullgris saktere. Den er ikke slakteklar før den er ca 12 - 16 mnd. gammel. En høy prosent av skrotten utgjør fett noe som er særpreget på denne rasen. Våre salgskanaler er primært REKO-ringer på Østlandet, egen nettbutikk og LocalFood.

Norsk Ullgris DA

Lonzino, øko

990 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Cacciatora, øko

190 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Salsiccia, øko

190 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Pepata øko

190 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Wienerpølser, øko

230 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Tomat & Basilikumpølser, øko

95 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Ramsløkpølser, øko

95 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Bratwürst, øko

95 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Svinekjake, øko

310 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Flatbiff, øko

440 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Flatbiff i skiver, øko

440 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Grytekjøtt, øko

245 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Indrefilet, øko

600 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Nakkekoteletter u/ben, øko

490 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Ister, øko

160 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Spekk, øko

100 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Kraftbein, øko

80 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Knoke, naturell, øko

230 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Knoke, bøkerøkt, øko

280 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Salami Rustico, øko

270 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Fiocco, øko

1200 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Cacciatorini Rustico, øko

90 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Capocollo, øko

1200 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Guanciale, øko

690 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Panchetta, øko

690 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Skinkestek, øko

440 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Juleskinke, øko

450 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Innmatpølser, øko

150 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Medisterpølser, øko

150 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Medisterkaker, øko

180 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Sylte, øko

580 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Ullgrisribbe, øko

440 NOK

Del

Norsk Ullgris DA

Gårdsutsalg Nordre Ilen gård

0 NOK

Del

Oppdag og kjøp lokalmat, følg matprodusenter og få alle fordelene med appen. Last ned appen helt gratis.