a product by Nova Manus®

Gullpakka AS

GULLPAKKA AS Alpakkakjøtt Stressfrie dyr = stressfritt kjøtt Driftsform: Småskala Salgskanaler: REKO, utvalgte ferskvarebutikker, LocalFood og via egen hjemmeside Gullpakka AS - Ringstadhavna Gårdsslakteri Gullpakka AS - holder til på Rolvsøy i Fredrikstad. Gården heter Ringstad Gård Lille. https://www.enghaugen.no For bare et par tiår siden var de fleste bygningene på Ringstad Gård Lille kun sammenraste rester etter bygninger fra en svunnen tid. Bare det gamle hovedhuset fra ca. 1740 sto igjen. Gården er så møysommelig bygget opp igjen på gamle grunnmurer og i opprinnelig stil. Gården driftes i dag med alpakkaoppdrett, gårdsslakteri og skogsdrift som hovednæring. Vi ønsker at hele dyret skal brukes og har frem til nå i hovedsak solgt hele og halve slakt, men i forbindelse med produktutvikling holder vi unna fileter samt enkelt andre stykningsdeler. Dette ønsker vi nå å tilby for salg. Alpakkaene våre lever et stressfritt liv i flokk ute hele året. De har selvfølgelig tilgang på hus de kan velge å gå inn i. Criaene (=alpakkababyene) går med moren til mødrene avvenner dem, normalt ved 7-9mnd alder. Dyrevelferd står i fokus hos oss! Alpakka er saktevoksende og vi slakter ikke før de er 2-3 år gamle. Dette bl.a. fordi vi bruker fiberen (ulla) fra dyrene og lager alpakkaprodukter. Disse selges via Norsk Alpakka AS. Vurderingen av fiberkvaliteten gjøres ved 2. års klipp. Vi vil da kunne vurdere hvilke dyr som skal inngå i vårt videre avlsprogram. Slaktevekt er ca. 35kg Alpakka stammer opprinnelig fra Sør-Amerika hvor de har vært en husdyrart i over 6000 år for kjøtt og fiber (ull). Inka-indianerne i Sør-Amerika hadde ikke storfe; de hadde lamaer og alpakkaer. Og alpakkakjøtt har siden den gang fortsatt å være en viktig del av menyen i Peru, Chile og Bolivia. Vi ønsker ikke at dyrene skal utsettes for noe form for stress i forkant av slakting, og har derfor valgt å bygge et eget gårdsslakteri fremfor å transportere dyrene til et slakteri. Vi slakter på vårt godkjente slakteri på gården - Ringstadhavna Gårdsslakteri Hvordan er alpakkakjøtt – hva smaker det? Det omtales ofte som «annet rødt» – det er ikke så mørkt rødt som storfekjøtt, og ikke fullt så lyst som svinekjøtt. Alpakkakjøtt er magert, lite kolesterol, høyt i protein og jern. Alpakkakjøtt har en mild smak og tar godt til seg smak fra krydder man ønsker å bruke. Dette er beskrivelser som går igjen angående smak på kjøttet: «en mellomting av mild hjort og storfe» «minner om kalvekjøtt» «mild på smak» «anvendelig kjøtt, men krever forsiktig bruk av varme (kjernetemperatur 55°C) da det er magert» Hygiene, HMS og HACCP - mattrygghet og dyrevelferd er en selvfølge! Interessenter kan kontakte oss for forhåndsbestilling og avtaler.

Gullpakka AS

Alpakka spekepølse m/ hel grønnpepper

249 NOK

Del

Gullpakka AS

Alpakka-grillpølser 6pk

159 NOK

Del

Oppdag og kjøp lokalmat, følg matprodusenter og få alle fordelene med appen. Last ned appen helt gratis.